Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Πιέσεις δέχονται οι ευρωαγορές με τον μεταλλευτικό κλάδο να βρίσκεται στο στόχαστρο μετά και τις ενδείξεις επιβράδυνσης σε ΗΠΑ και Κίνα. Συγκρατημένη άνοδος στα futures της Wall εν αναμονή νέων οικονομικών στοιχείων

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody’s και ενώ τα στοιχεία από τις ΗΠΑ και την Κίνα δίνουν την εικόνα επιβράδυνσης της διεθνούς οικονομίας. Συγκρατημένη αισιοδοξία καταγράφεται στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, ενόψει των νέων στοιχείων που αναμένονται σήμερα για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, αλλά και τις βιομηχανικές παραγγελίες

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,06% στις 7140 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,15%, στις 3.919 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,77%, στις 5.883 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,1%, στις 10.328 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,7%, στις 7.517 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,14%, στις 20.837 μονάδες.

Η υποβάθμιση της Ελλάδας από τη Moody’s έγινε ενώ τα διεθνή πρακτορεία είχαν πληθώρα αναφορών για την προσπάθεια που γίνεται στους κόλπους της Ε.Ε. για εύρεση λύσης στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης. Παράλληλα, ο Jean Claude Juncker διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξει έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα για το θέμα της Ελλάδας.

Κι όλα αυτά ενώ τα στοιχεία από τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη δίνουν την εικόνα επιβράδυνσης. Στις ΗΠΑ χθες ανακοινώθηκαν στοιχεία για την αγορά εργασίας και τη μεταποίηση, που απογοήτευσαν τους αναλυτές. Επίσης, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ μεταποίησης στην Κίνα επιβραδύνθηκε πολύ περισσότερο από όσο εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν πτωτικά σήμερα τις τιμές ενέργειας, ενώ ένας από τους κλάδους που δέχονται τις ισχυρότερες χρηματιστηριακές πιέσεις είναι ο μεταλλευτικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v