Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη μετά τη χθεσινή βουτιά

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις και ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα. Απώλειες νωρίτερα στην Ασία μετά την προειδοποίηση της S&P για τις ΗΠΑ.

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις χθεσινές ρευστοποιήσεις και ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

Ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,48%, στις 7.060 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,52%, στις 3.901 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,61%, στις 5.905 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,3%, στις 10.314 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,73%, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,27%, στις 21.244 μονάδες.

Αφορμή για τη σημερινή ανοδική πορεία ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν η SKF και η Burberry, αν και οι αναλυτές επισημαίνουν πως η κατάσταση είναι ευμετάβλητη για πολλούς λόγους.

Αφενός λόγω των συνεχιζόμενων συζητήσεων για την κρίση χρέους της ευρωζώνης και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αφετέρου γιατί υπάρχει κάποια νευρικότητα μετά τον κώδωνα κινδύνου που έκρουσε η S&P για την αμερικανική οικονομία. Επιπλέον, οι επενδυτές αναμένουν αργότερα και τα κρίσιμα αποτελέσματα της Goldman Sachs.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v