Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό

Η εκτίναξη του κόστους δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης και οι νέες διεθνείς πληθωριστικές ανησυχίες οδηγούν χαμηλότερα τις χρηματιστηριακές αγορές. Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο μετά και τις "καμπάνες" στις ΗΠΑ

Η εκτίναξη του κόστους δανεισμού στην περιφέρεια της ευρωζώνης καθώς και οι νέες διεθνείς πληθωριστικές ανησυχίες οδηγούν χαμηλότερα τις χρηματιστηριακές αγορές και κυρίως τον τραπεζικό κλάδο. Πτωτικά κινούνται και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών, καθώς η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα και ειδικότερα στην Google.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,79% στις 7120 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,14% στις 3960 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,01% στις 5.949 μονάδες.

Δυσμενές το κλίμα και στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, με τον ισπανικό ΙΒΕΧ να υποχωρεί κατά 1,39% στις 10635 μονάδες, τον πορτογαλικό PSI να καταγράφει απώλειες 1,22% στις 7788 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 1,35% στις 21799 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της πτώσης καθώς οι ανησυχίες για την κρίση χρέους της ευρωζώνης ενισχύονται με αντίστοιχη εκτίναξη στις αποδόσεις και τα CDS των κρατικών ομολόγων Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ισπανίας. Επιπλέον, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε μεγάλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς για τις πρακτικές που ακολουθούσαν στα ενυπόθηκα δάνεια, ενώ η Γερουσία των ΗΠΑ, με έκθεσή της στρέφεται εναντίον της Goldman Sachs κατηγορώντας την για παραπλάνηση των επενδυτών και χειραγώγηση των αγορών.

Οι αγορές αναμένουν αύριο τα στοιχεία για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές προβλέπουν αύξηση του πληθωρισμού τον Μάρτιο στο 5,2% από 4,9% τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο του Χονγκ Κονγκ Phoenix TV, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε σε υψηλό 32 μηνών, στο 5,3%-5,4%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v