Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Περιορισμός των αρχικών κερδών καταγράφεται στις ευρωαγορές, ενώ αρκετοί δείκτες γύρισαν σε αρνητικό έδαφος με πιέσεις κυρίως στις τράπεζες. Πτωτικά κινούνται και τα futures της Wall Street.

Περιορισμός των αρχικών κερδών καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ απώλειες καταγράφουν τα futures των βασικών δεικτών της Wall, με τις τράπεζες να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 ενισχύεται κατά 0,39% στις 7174 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,21% στις 3961 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 5982 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου υποχωρεί κατά 0,75% στις 10543 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες κατά 0,27% στις 7738 μονάδες ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,19% στις 21794 μονάδες.

Επισημαίνεται ότι η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου ενισχύθηκε σε νέο υψηλό παρά το ότι η Λισσαβόνα αποπλήρωσε ομόλογα 4,2 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση της Ιρλανδίας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ανέβαλε τις ανακοινώσεις μέτρων για μετά το Πάσχα.

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την είδηση της εκτίναξης του πληθωρισμού στην ευρωζώνη σε υψηλό 29 μηνών που δημιουργεί νέα δεδομένα ως προς τις κινήσεις των επιτοκίων, δημιουργούν κλίμα πιέσεων για τον τραπεζικό κλάδο.

Επιπλέον, η μέχρι στιγμής εικόνα από τα εταιρικά αποτελέσματα δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντική μετά την πρώτη απογοήτευση της Alcoa και τα χθεσινά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η Google

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v