Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα δια χειρός Κίνας στις ευρωαγορές

Αφορμή για ανατροπή του κλίματος στις ευρωαγορές μετά από 5 ανοδικές συνεδριάσεις αποτέλεσε η νέα κίνηση σύσφιξης νομισματικής πολιτικής από το Πεκίνο. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall με το βλέμμα στην G20

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές αλλά και στα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street μετά από 5 ανοδικές συνεδριάσεις και ενώ υπήρξε νέος αιφνιδιασμός από την κινεζική νομισματική πολιτική.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 7403, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,13% στις 4146 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,49% στις 6057 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 1% στις 10999 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 1,34% στις 8017 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,59% στις 23039 μονάδες.

Αφορμή για την αλλαγή του κλίματος δεδομένου ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με διστακτικές ανοδικές κινήσεις ήταν η αιφνιδιαστική κίνηση της Κίνας να αυξήσει για μία ακόμη φορά τον λόγο των υποχρεωτικών τραπεζικών αποθεμάτων στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας αντιμετώπισης των πληθωριστικών πιέσεων. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου που άλλωστε, ήταν από τους ευνοημένους των τελευταίων συνεδριάσεων.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στο Παρίσι όπου συναντώνται οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι υπουργοί Οικονομικών της G20, σε αναζήτηση σχολίων για τις μελλοντικές κινήσεις ως προς την νομισματική πολιτική.

Παράλληλα όμως, η αναταραχή στον αραβικό κόσμο συνεχίζεται με νέες διαδηλώσεις σε Μπαχρέιν, Υεμένη και Λιβύη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v