Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Με τις εξελίξεις στο Μπαχρέιν να παίρνουν επικίνδυνη τροπή και εν μέσω μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων, οι αγορές κινούνται με βήμα σημειωτόν καθώς αναμένονται και κρίσιμα μακροοικονομικά μεγέθη για ΕΕ και ΗΠΑ

Με τις εξελίξεις στο Μπαχρέιν να παίρνουν επικίνδυνη τροπή και εν μέσω μπαράζ θετικών αλλά και αρνητικών εκπλήξεων από τα εταιρικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου, οι ευρωπαϊκές αγορές και τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street καταγράφουν οριακές μεταβολές.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί οριακά κατά 0,06% στις 7410 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,08% στις 4147 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FSTE 100 ενισχύεται κατά 0,02% στις 6086 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,02% στις 11050 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,14% στις 8105 μονάδες, ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ καταγράφει οριακές απώλειες 0,02% στις 23165 μονάδες.

Η Nestle εξέπληξε θετικά αναλυτές και επενδυτές ανακοινώνοντας τριπλασιασμό κερδών, ενώ ανοδικά κινείται και ο τεχνολογικός κλάδος μετά τα αποτελέσματα της Cagemini. Αντιθέτως, προβληματισμό προκάλεσαν τα αποτελέσματα της BNP Paribas και της αντασφαλιστικής Swiss Re.

Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα μπαράζ μακροοικονομικών μεγεθών και για τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Συγκεκριμένα αναμένεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ευρωζώνης, ενώ για την αμερικανική οικονομία οι αγορές περιμένουν τα στοιχεία πληθωρισμού, τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας, τον leading indicator του conference board αλλά και τα στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Φιλαδέλφειας.

Εν τω μεταξύ προβληματισμός δημιουργείται και από την επικίνδυνη τροπή που παίρνουν οι λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο, με τον στρατό του Μπαχρέιν να απαγορεύει τις διαδηλώσεις και την αντιπολίτευση να καταγγέλλει ότι υπάρχουν 60 αγνοούμενοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v