Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές

Με κινητήριο δύναμη την θετική εικόνα για την παγκόσμια αναπτυξιακή πορεία αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά με πρωτοπόρο τον κλάδο φυσικών υλών. Μίνι ράλι νωρίτερα στο Τόκιο

Με κινητήριο δύναμη την θετική εικόνα για την παγκόσμια αναπτυξιακή πορεία αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα, οι ευρωπαϊκές αγορές κινούνται ανοδικά με πρωτοπόρο τον κλάδο φυσικών υλών.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 ενισχύεται κατά 0,46% στις 7217 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,39% στις 4088 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,57% στις 5991 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,56% στις 11028 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,1% στις 7916 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0,43% στις 22623 μονάδες.

Επισημαίνεται πως κατά την χθεσινή συνεδρίαση υπήρξαν ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για την πορεία της ευρωπαϊκής ανάπτυξης με την απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στην Γερμανία, αλλά και την επέκταση των δραστηριοτήτων στον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης. Παράλληλα, από πολλές πλευρές διατυπώνεται αισιοδοξία ότι η ΕΕ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη μίας συνολικής λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Χθες το βράδυ, ο Dow Jones έκλεισε πάνω από τις 12.000 μονάδες με στήριξη από την απροσδόκητη ενίσχυση του δείκτη δραστηριοτήτων μεταποίησης ISM αλλά και τα εταιρικά αποτελέσματα της Pfizer και της UPS.

Νωρίτερα και οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ανοδικά με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να καταγράφει μίνι ράλι στο +1,78%.

Οι τιμές των μετάλλων κινούνται εκ νέου ανοδικά, ενώ ο STOXX Europe 600 Basic Resources ενισχύεται κατά 0,8%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v