Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται η νευρικότητα στις ευρωαγορές

Πτώση στις ευρωαγορές, ενώ συγκρατημένη άνοδος καταγράφεται στα futures της Wall με στήριξη από τα εταιρικά αποτελέσματα. Οι αναλυτές προειδοποιούν για διατήρηση της νευρικότητας ως προς την Αίγυπτο.

Διατηρείται η νευρικότητα στις ευρωαγορές καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο, αλλά και για την πιθανότητα διασποράς σε άλλα αραβικά κράτη. Συγκρατημένη άνοδος καταγράφεται στα futures της Wall Street εν αναμονή των στοιχείων για τις καταναλωτικές δαπάνες, αλλά και εταιρικών αποτελεσμάτων.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,4% στις 7074 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες κατά 0,35% στις 3988 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,41% στις 5857 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 0,5% στις 10800 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,15% στις 7760 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά 0,1% στις 22003 μονάδες.

Αεροπορικές και ταξιδιωτικά πρακτορεία δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις συνεπεία της ανόδου της τιμής του πετρελαίου, αλλά και οι τράπεζες που έχουν μεγάλη έκθεση στην αιγυπτιακή αγορά, όπως η γαλλική Societe Generale μετά και την υποβάθμιση της αιγυπτιακής πιστοληπτικής αξιολόγησης από τον οίκο Moody’s.

Ανοδικά πάντως κινούνται κάποιες μετοχές του ενεργειακού κλάδου.

Στην Wall Street πάντως, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία εν αναμονή εταιρικών αποτελεσμάτων μεγάλων εταιριών εκ των οποίων και η Exxon Mobil.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v