Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές

Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές ενώ ανοδικά κινούνται τα futures της Wall με στήριξη από την οικονομία. Στο προσκήνιο των αγορών παραμένουν οι εξελίξεις στην Αίγύπτο με αφορμή τη σημερινή διαδήλωση.

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές ενώ ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall με στήριξη από τα ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και την εικόνα των εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα, η διαβεβαίωση της κυβέρνησης Μουμπάρακ ότι θα κρατήσει ελαστική στάση κατά την σημερινή πορεία, αποκλιμακώνει τις ανησυχίες αναφορικά με τις εξελίξεις στην Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAΧ 30 ενισχύεται κατά 1% στις 7147 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,93% στις 4042 μονάδες ενώ στο Λονδίνο ο FSTE 100 ενισχύεται κατά 0,96% στις 5919 μονάδες

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ ενισχύεται κατά 1,04% στις 10920 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει άνοδο 0,46% στις 7854 μονάδες.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν ιδιαίτερα θετικά στοιχεία για την αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης όπως η απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στην Γερμανία στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1992, αλλά και η μεγαλύτερη της αναμενόμενης επέκταση των δραστηριοτήτων στον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης.

Θετικά στοιχεία κοινοποιήθηκαν και για τον κινεζικό μεταποιητικό κλάδο, ενώ χθες οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στηρίχθηκαν από την απροσδόκητη ενίσχυση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος ISM Ιανουαρίου στα υψηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2004 ενώ ανέλπιστη βελτίωση παρουσίασαν και οι προσωπικές δαπάνες Δεκεμβρίου κατά 0,7%.

Ισχυρά κέρδη καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος μετά τα αποτελέσματα της Infineon και της ARM . Ανοδικά κινούνται επίσης οι τράπεζες, αλλά και οι μετοχές του μεταλλευτικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v