Ηπιες πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω Intel

Τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδών και εσόδων από τον κολοσσό του χώρου, Intel.

Τάσεις σταθεροποίησης εμφανίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων κερδών και εσόδων από τον κολοσσό του χώρου, Intel.

Ο επιμέρους τεχνολογικός δείκτης του Stoxx 600 άνοιξε με πτώση 1%, ενώ η μετοχή της Intel βυθίστηκε έως 9% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Η κορυφαία επιχείρηση πληροφορικής προειδοποίησε ότι οι αγορές καταναλωτικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο αποδεικνύονται χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες και εμφανίστηκε απαισιόδοξη για τις πωλήσεις του κλάδου στο γ’ τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE καταγράφει οριακά κέρδη 0,02% στις 4.519 μονάδες, ενώ ο DAX και ο CAC υποχωρούν 0,20% στις 3.825 μονάδες και 3.626 μονάδες αντιστοίχως.

Η ASML, ισχυρότερη της Ευρώπης στην κατασκευή εξοπλισμού ημιαγωγών, υποχώρησε 4,3% και η Infineon 3,6% στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v