Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής σε ευρωαγορές, futures Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές μετά τα κέρδη 1,6% της περασμένης εβδομάδας. Πιέσεις στις τράπεζες, δραστηριότητα σε εταιρικές εξαγορές και συνεργασίες. Ηπια διορθωτικά τα futures Wall.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Πιέσεις εκδηλώνονται στις τράπεζες, ενώ κινητικότητα προκαλούν οι αρκετές επιχειρηματικές συμφωνίες της ημέρας, που περιλαμβάνουν deals της Vivendi και της Rio Tinto.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ανεπαίσθητα στις 5.736 μονάδες, ο DAX 0,11% στις 6.940 μονάδες, ενώ ο CAC 0,43% στις 3.734 μονάδες. Περιορισμένη πτώση εμφανίζουν και οι «περιφερειακές» αγορές.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600, έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με άνοδο 1,6% κατόπιν τριών πτωτικών εβδομάδων.

Οι ανησυχίες για επέκταση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη έχουν κοπάσει λίγο τις τελευταίες ημέρες, επιτρέποντας κάποια ανάκαμψη στις αγορές, αλλά το ζήτημα παραμένει η μεγάλη ανησυχία των επενδυτών στις ευρωαγορές και τον υπόλοιπο πλανήτη.

Σήμερα στο Ecofin θα συζητηθεί κατά πόσον θα χρειαστεί να αυξηθεί το ταμείο διάσωσης των 650 δισ. ευρώ, κάτι που σύμφωνα με δημοσιεύματα ζητεί και το ΔΝΤ.

Η μετοχή της Societe Generale εμφανίζει απώλειες 1,9% ενώ της Deutsche Bank 2%.

Ο τίτλος της Ericsson αντιδρά με πτώση 0,9% στην ανακοίνωση αποχώρησης του προέδρου.

Ο βρετανικός κολοσσός Vodafone Group κερδίζει 1,3% κατόπιν φημών ότι πωλεί το 44% του γαλλικού φορέα SFR στην Vivendi (+0,33%).

Η Hochtief ενισχύεται 2,7% μετά την ανακοίνωση ότι η Qatar Holding κατέστη μεγάλος μέτοχος με μερίδιο 9,1%.

Η Winterthur Technologie εκτινάσσεται 7% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της 3Μ.

Η Tesco υποχωρεί 1,5% κατόπιν υποβάθμισης από την UBS.

Ηπια πτωτική εικόνα εμφανίζουν οι αγορές futures Wall Street, με το ενδιαφέρον επικεντρωμένο στις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke, όσον αφορά πιθανή επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Federal Reserve.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v