Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυση ευρωαγορών μετά το 2ήμερο ράλι

Σταθεροποιητική εικόνα παρουσιάζουν ευρωαγορές και futures Wall μετά το διήμερο ράλι. Ευεργετική η επίδραση των αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ. Στο επίκεντρο τα στατιστικά για ανεργία ΗΠΑ.

Οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ καθησυχάσουν τις αγορές και συντηρούν σε σταθεροποίηση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από δύο συνεδριάσεις δυναμικής ανόδου.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,1% στις 5.763 μονάδες, ο DAX ανεπαίσθητα στις 6.951 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,37% στις 3.757 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται ανεπαίσθητα μετά από άνοδο 3,7% στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις μετά το 2ήμερο ράλι, με μικρές, μικτές διακυμάνσεις, καταγράφουν τα futures της Wall Street, με το βλέμμα στα στατιστικά για την αγορά εργασίας.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν για μια ακόμη συνεδρίαση οι μετοχές επιχειρήσεων μεταλλευμάτων.

Η Xstrata πάντως και η Rio Tinto αντιδρούν αρνητικά στην ανακο ίνωση κοινοπραξίας με την Chinalco και παράταση ξεχωριστής συνεργασίας με την Sinosteel.

Η γαλλική Carrefour επίσης υποχωρεί, με πτώση 1,3%, κατόπιν υποβάθμιση από την ING σε hold από buy.

Μικτή είναι η εικόνα στις τραπεζικές μετοχές, ενώ η UBS υποχωρεί 1,5% μετά την σύλληψη τραπεζίτη του οίκου με την κατηγορία της διαφθοράς και συνωμοσίας.

Κέρδη αποκομίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με άνοδο 1,6% για την BMW και 1% για την Volkswagen.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία Νοεμβρίου. Οι αναλυτές περιμένουν ότι θα βελτιωθεί η ανάπτυξη της απασχόλησης, αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς ώστε να κατεβάσει τα επίπεδα ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v