Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις δια χειρός Deutsche Bank στις ευρωαγορές

Διατηρείται η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά το θετικό πρόσημο που καταγράφουν τα futures των μεγάλων δεικτών στην Wall. Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται και πάλι ο τραπεζικός με επίκεντρο την Duetsche Bank.

Διατηρείται η νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά το θετικό πρόσημο που καταγράφουν τα futures των μεγάλων δεικτών στην Wall. Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται και πάλι ο τραπεζικός με επίκεντρο την ανακοίνωση της Duetsche Bank ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί σε ποσοστό -0,37% στις 6.198 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό -0,24% στις 3.713 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει οριακές απώλειες -0,09% στις 5.489 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά -0,52% στις 10.656 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί σε ποσοστό -0,2% στις 7.424 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά -0,3% στις 20.796 μονάδες

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί κατά 4,9% ενώ πτωτικά κινείται ο ευρύτερος τραπεζικός κλάδος, καθώς η ανακοίνωση της γερμανικής τράπεζας δημιουργεί ανησυχίες για την ανάγκη αύξησης κεφαλαίων και σε άλλους ευρωπαϊκούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Πολλώ δε μάλλον, όταν στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέοι κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ. Δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως στην επιτροπή της Βασιλείας που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο, επικρατεί διχογνωμία μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας ως προς τον χρόνο προσαρμογής που θα δοθεί στις τράπεζες για τους νέους κανόνες

Σημαντικά κέρδη, υψηλότερα του 5%, καταγράφει η μετοχή της Nokia αφού ανακοίνωσε αλλαγή της ηγεσίας της, ορίζοντας ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Stephen Elpo, πρώην στέλεχος της Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v