Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται και πάλι ο τραπεζικός κλάδος μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank (πτώση άνω του 5% για τη μετοχή) ότι θα προχωρήσει σε ΑΜΚ.

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται και πάλι ο τραπεζικός κλάδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση της Duetsche Bank ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός δείκτης DAX 30 υποχωρεί σε ποσοστό -0,17% στις 6.210 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί σε ποσοστό -0,2% στις 3.714 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει οριακές απώλειες -0,04% στις 5,491 μονάδες. Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά -0,34% στις 10.676 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί σε ποσοστό -0,59% στις 7.438 μονάδες ενώ ο ιταλικός ΜΙΒ υποχωρεί κατά -0,36% στις 20.783 μονάδες

Η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρεί περισσότερο από 5% ενώ πτωτικά κινείται ο ευρύτερος τραπεζικός κλάδος, καθώς η ανακοίνωση της γερμανικής τράπεζας δημιουργεί ανησυχίες για την ανάγκη αύξησης κεφαλαίων και σε άλλους ευρωπαϊκούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Πολλώ δε μάλλον, όταν στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι νέοι κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ

Σημαντικά κέρδη, υψηλότερα του 5%, καταγράφει η μετοχή της Nokia αφού ανακοίνωσε αλλαγή της ηγεσίας της, ορίζοντας ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Stephen Elpo, πρώην στέλεχος της Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v