Πέμπτη διαδοχική μέρα πέφτουν οι ευρωαγορές

Αφού έκλεισε την περασμένη εβδομάδα σε υψηλό ρεκόρ, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600δείκτης έχει χάσει σχεδόν 2,5%, στη χειρότερη επίδοσή του από τις αρχές Αυγούστου, όταν ξεκίνησε το sell-off.

Πέμπτη διαδοχική μέρα πέφτουν οι ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, αφού σημείωσαν απώλειες σε τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,5%, το Λονδίνο 0,3% όπως και το Παρίσι. Κατά 0,4% χαμηλότερα κινούνται Μαδρίτη και Μιλάνο.

Αφού έκλεισε την περασμένη εβδομάδα σε υψηλό ρεκόρ, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600
δείκτης έχει χάσει σχεδόν 2,5%, στη χειρότερη επίδοσή του από τις αρχές Αυγούστου, όταν ξεκίνησε το sell-off.

Μια σειρά από στοιχεία από τις ΗΠΑ έχουν προκύψει ασθενέστερα του αναμενόμενου, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών για τη μεταποίηση, τις νέες θέσεις εργασίας και τις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα, τροφοδοτώντας τα στοιχήματα της αγοράς ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε μείωση κατά 50 αντί για 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου. Το εργαλείο FedWatch της CME Group τοποθετούσε τελευταία την πιθανότητα μείωσης κατά 50 μονάδες βάσης στο 41%.

Σήμερα θα δημοσιευθεί η υπό στενή παρακολούθηση έκθεση για την απασχόληση του Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την κλίμακα της επιβράδυνσης στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v