Μικρά κέρδη για τις ευρωαγορές με το βλέμμα στα επιτόκια

Ηπιες κινήσεις με τους επενδυτές να προσπαθούν να διερευνήσουν τις προοπτικές σε ότι αφορά τα επιτόκια.

Μικρά κέρδη για τις ευρωαγορές με το βλέμμα στα επιτόκια

Ηπια ανοδικά κινούνται σήμερα οι αγορές στην Ευρώπη. Ο Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 525 μονάδες, ενώ στη Γερμανία ο DAX κινείται 0,13% υψηλότερα. Στη Γαλλία ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,33% και στην Ιταλία ο FTSE MIB ανεβαίνει 0,24%.

Οι αγορές της Ευρώπης υποχώρησαν τη Δευτέρα πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου με τους επενδυτές να εξετάζουν τις προοπτικές για τα επιτόκια και τις αγορές.

Οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει τις μειώσεις των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν με την επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας να έχει οριστεί για τις 17-18 Σεπτεμβρίου.

Οι αμερικανικές αγορές παρέμειναν κλειστές τη Δευτέρα, αλλά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών παρουσίασαν ελάχιστη μεταβολή τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς οι traders προετοιμάζονται για έναν δυνητικά δύσκολο μήνα μετά από έναν ισχυρό, αλλά ασταθή Αύγουστο.

Οι επενδυτές περιμένουν την πρώτη σημαντική οικονομική έκθεση του μήνα την Παρασκευή, όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα δημοσιεύσει στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Αυγούστου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v