Με αβεβαιότητα ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο οριακά χαμηλότερα, το Παρίσι χάνει 0,2%, η Μαδρίτη 0,1% όπως και το Μιλάνο. Kλειστή λόγω αργίας η Wall σήμερα.

Με αβεβαιότητα ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκινούν τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης με αβεβαιότητα και σε αρνητικό κυρίως έδαφος. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο οριακά χαμηλότερα, το Παρίσι χάνει 0,2%, η Μαδρίτη 0,1% όπως και το Μιλάνο. Kλειστή λόγω αργίας η Wall σήμερα.

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν υψηλότερα την περασμένη Παρασκευή, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από όλο τον κόσμο και αυξήθηκαν οι προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε επίσης κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τα στοιχεία είναι πιθανό να επηρεάσουν την απόφαση των φορέων χάραξης πολιτικής για τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Στην πολιτική επικαιρότητα, ο πολιτικός σεισμός στη Γερμανία ταρακουνά την κυβέρνηση Σολτς. Η πρωτοφανής επίδοση των ακραίων κομμάτων σε Θουριγγία και Σαξονία και η βύθιση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού δημιουργεί νέα δεδομένα ενόψει εθνικών εκλογών. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v