Το παγκόσμιο αρνητικό κλίμα χτυπά και τις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 1%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,9%, το Μιλάνο 1%.

Το παγκόσμιο αρνητικό κλίμα χτυπά και τις ευρωαγορές

Με απώλειες ξεκινούν συνεδριάσεις τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την πτώση στη Wall Street χθες και στις αγορές Ασίας και Ειρηνικού κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η Φρανκφούρτη χάνει 1%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,9%, το Μιλάνο 1%.

Η απότομη πτώση έρχεται μετά την αρνητική έναρξη του Σεπτεμβρίου της Wall (οι αμερικανικές αγορές ήταν κλειστές τη Δευτέρα για την αργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς), με τον S&P 500 να καταγράφει τη χειρότερη ημέρα του από τις αρχές Αυγούστου.

Στη συνεδρίαση της Wall Street οι εταιρείες κατασκευής τσιπ δέχθηκαν πιέσεις μετά από δύο μετρήσεις της αμερικανικής μεταποιητικής παραγωγής που υποδήλωσαν επιβράδυνση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Η αγαπημένη της τεχνολογίας Nvidia σημείωσε πτώση άνω του 9% κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης εν μέσω μιας ευρύτερης υποχώρησης των μετοχών ημιαγωγών. Η μετοχή της υποχωρεί και σήμερα, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέστειλε κλητεύσεις στην Nvidia και σε άλλες εταιρείες, καθώς αναζητά στοιχεία για το αν η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v