Σε πρώτο ρόλο οι πωλητές στις ευρωαγορές

Επέστρεψαν οι πωλητές στις ευρωαγορές μετά την άνοδο της Δευτέρας. «Βουτιά» 9,5% για την Airbus. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Υποχωρεί το ευρώ.

Πτώση στις ευρωαγορές καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στην Γαλλία, πέντε μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

“Οι Γάλλοι αξιωματούχοι πρέπει να καθησυχάσουν τους Ξένους επενδυτές ότι τα οικονομικά της Χώρας είναι σε τάξη και δεν κινδυνεύουν με νέα έκρηξη στα spread των Γαλλικών Κρατικών ομολόγων. Οι Ξένοι επενδυτές κατέχουν πολύ μεγαλύτερο μερίδιο του Γαλλικού δημόσιου χρέους, σε σχέση με άλλες Χώρες και ορισμένοι φοβούνται ότι η τρέχουσα πολιτική αναταραχή θα μπορούσε να προκαλέσει μια Ευρωπαϊκή κρίση χρέους, ανάλογη εκείνης που παρατηρήθηκε πριν από μια δεκαετία”, σημειώνει η Allianz.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,29% στις 517 μονάδες, o FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,41% στις 8.247 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,89% στις 18.162 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,58% στις 7.662 μονάδες.

Στο μεταξύ, «βουτιά» 9,5% σημείωσε η μετοχή της Airbus αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μειώνει τους οικονομικούς της στόχους για το 2024. Οπως μεταδίδει το CNBC, η Airbus δήλωσε ότι αναμένει πλέον χαμηλότερα κέρδη προ φόρων και τόκων και λιγότερα εμπορικά αεροσκάφη να παραδοθούν φέτος.

Στις αγορές εμπορευμάτων, σε καθοδική τροχιά κινείται o μαύρος χρυσός. Η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 0,4% στα 85,68 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημειώνει πτώση 0,3% στα 81,42 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινείται χαμηλότερα 0,6% στα 2.331 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ σημειώνει πτώση 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0705 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v