Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1% όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι υποχωρεί 0,3%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,5%.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Επιφυλακτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν ένα πλήθος αποφάσεων από τις κεντρικές τράπεζες όπως και ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων. 

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,1% όπως και το Λονδίνο, το Παρίσι υποχωρεί 0,3%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,5%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 δείκτης βρίσκεται σε τροχιά εβδομαδιαίας ανόδου άνω του 1,5%, την καλύτερη επίδοσή του από τις αρχές Μαΐου.

Οι αγορές μετοχών έχουν αποτινάξει μεγάλο μέρος της αρνητικότητας της περασμένης εβδομάδας, αφού τα λαϊκιστικά, ακροδεξιά κόμματα σημείωσαν ισχυρά κέρδη στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ακόμη και ο γαλλικός δείκτης CAC 40 οδεύει προς εβδομαδιαία άνοδο μετά το σφυροκόπημα που υπέστη από την ανακοίνωση των εκλογών-σοκ στη χώρα, αν και το ευρώ παραμένει σε ύφεση, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για μια πιθανή νίκη της ακροδεξιάς στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο όγκος των βρετανικών λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 2,9% τον Μάιο, σημειώνοντας απότομη άνοδο από την αναθεωρημένη πτώση κατά 1,8% τον Απρίλιο, όταν η έντονη βροχόπτωση κράτησε μακριά τους καταναλωτές. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει κατά μέσο όρο άνοδο 1,5%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v