Χάνουν τη θετική δυναμική οι ευρωαγορές

Οι αμερικανικές χρηματαγορές είναι κλειστές λόγω της αργίας Juneteenth. H Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι χάνει 0,5%, η Μαδρίτη σταθερή ενώ το Μιλάνο κινείται ανοδικά κατά 0,1%.

Χάνουν τη θετική δυναμική οι ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, χάνοντας τη θετική δυναμική που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση. H Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι χάνει 0,5%, η Μαδρίτη σταθερή ενώ το Μιλάνο κινείται ανοδικά κατά 0,1%.

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο επέστρεψε στο στόχο του 2% τον Μάιο για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τρία χρόνια, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία, καθώς εξασθένησε η οικονομική επίδραση της πανδημίας COVID-19 και της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τα στοιχεία από τη ζώνη του ευρώ την Τρίτη έδειξαν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ ήταν στο 2,6% τον Μάιο, από 2,4% τον Απρίλιο, όπως επιβεβαίωσε η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat στην τελική της μέτρηση. Ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρύτερη ΕΕ ήταν 2,7%, από 2,6% τον προηγούμενο μήνα.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν κυρίως ανοδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού οι δείκτες αναφοράς των ΗΠΑ σημείωσαν νέα υψηλά την Τρίτη, καθώς η εταιρεία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Nvidia ξεπέρασε τη Microsoft και έγινε η εταιρεία με την πιο μεγάλη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο.

Οι αμερικανικές χρηματαγορές είναι κλειστές λόγω της αργίας Juneteenth (σσ επίσημα Juneteenth National Independence Day, ομοσπονδιακή αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Ιουνίου σε ανάμνηση του τέλους της δουλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες).

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v