Κέρδη στις ευρωαγορές με αιχμή τις τράπεζες

Τα γερμανικά blue-chips στον δείκτη DAX σημείωσαν άνοδο 0,9% ακόμη και μετά τη δημοσίευση έρευνας από το Ινστιτούτο Ifo που διαπίστωσε ότι το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας είχε «επιδεινωθεί» τον Ιούνιο. Τα μάτια στραμμένα στο β' εξάμηνο.

Κέρδη στις ευρωαγορές με αιχμή τις τράπεζες

Ο δείκτης Stoxx 600 έκλεισε 0,7% υψηλότερα, με όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια και τους περισσότερους κλάδους να βάφονται στα πράσινα. Οι τράπεζες σημείωσαν άνοδο 1,9% ενώ οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν 0,7%.

Τα γερμανικά blue-chips στον δείκτη DAX σημείωσαν άνοδο 0,9% ακόμη και μετά τη δημοσίευση έρευνας από το Ινστιτούτο Ifo που διαπίστωσε ότι το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας είχε «επιδεινωθεί» τον Ιούνιο. Οι προσδοκίες ήταν πιο απαισιόδοξες καθώς η οικονομία αγωνίζεται να ξεφύγει από τη στασιμότητα.

Ο γερμανικός κατασκευαστικός κολοσσός Hochtief είχε εν τω μεταξύ η κορυφαία απόδοση στο Stoxx, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 10%, αφού αναλυτές της Jefferies αναβάθμισαν τη μετοχή σε «αγορά».

Στο Λονδίνο o FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,53% και ο CAC 40 στο Παρίσι ενισχύθηκε 1%.

Οι ευρωπαϊκές αγορές γνώρισαν μια ασταθή εβδομάδα συναλλαγών, καθώς εκτός απότους πολιτικούς τριγμούς στη Γαλλία που ταράζου τα νερά διεθνώς στις αγορές, οι επενδυτές αξιολόγησαν μια σειρά από αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας και δημοσιοποιήσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και της παρακράτησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Αποφάσεις νομισματικής πολιτικής αναμένονται από τις κεντρικές τράπεζες της Σουηδίας και της Τουρκίας αυτή την εβδομάδα, ενώ ανακοινώνονται στοιχεία για το ΑΕΠ της Ισπανίας την Τρίτη και της Ιταλίας την Παρασκευή.

Το παγκόσμιο κλίμα θα επηρεαστεί επίσης από τον δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών των ΗΠΑ, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Federal Reserve, που θα βγει την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v