Στάση αναμονής στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Οριακές είναι οι μεταβολές στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, παρά την πίεση στα χρηματιστήρια της Ασίας. Η προσοχή στις κινήσεις κεντρικών τραπεζών αλλά και το ΑΕΠ Ισπανίας και Ιταλίας.

Στάση αναμονής στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές καταγράφουν ήπιες μεταβολές σήμερα με το βλέμμα στις εκλογές της Γαλλίας αρχής γενομένης την προσεχή Κυριακή. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 είναι στάσιμος στις 515,06 μονάδες.

Το επίκεντρο είναι ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα για το ακροδεξιό κόμμα National Rally (RN) και τους συμμάχους του. Ο γαλλικός δείκτης αναφοράς ξεκίνησε την εβδομάδα με άνοδο 0,2%.

Μεταξύ άλλων μετοχών, η γερμανική Zalando σημείωσε πτώση 6,7% αφού η Morgan Stanley έκοψε την αξιολόγηση σε «equal weight» από «overweight». Η Hochtief σημείωσε άνοδο 6,6% καθώς η Jefferies αναβάθμισε τη γερμανική κατασκευαστική εταιρεία σε «αγορά» από «διακράτηση».

Οι ευρωπαϊκές αγορές βρέθηκαν αντιμέτωπες με αστάθεια την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν μια σειρά από αποφάσεις κεντρικών τραπεζών και δημοσιοποιήσεις δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και τη διατήρηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας.

Αποφάσεις νομισματικής πολιτικής αναμένονται από τις κεντρικές τράπεζες της Σουηδίας και της Τουρκίας αυτήν την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στα στοιχεία που πρέπει να προσεχθούν περιλαμβάνονται αυτά για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ισπανίας την Τρίτη και της Ιταλίας την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής, καθώς η αγορά πρόκειται να εισέλθει την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου και το πρώτο εξάμηνο του 2024 κοντά σε υψηλά ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v