Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την ΕΚΤ

Σε θετικό έδαφος παραμένουν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια. Στο επίκεντρο οι δηλώσεις Λαγκάρντ.

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2019.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να μειώσει τα τρία βασικά επιτόκια κατά 25 μονάδες» βάσης, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

«Δεδομένου του αναβαθμισμένου outlook για τον πληθωρισμό, τη δυναμική του υποκείμενου πληθωρισμού και της ισχυρής μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής είναι πλέον κατάλληλο να μετριάσουμε τον βαθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής μετά από εννιά μήνες σταθερών επιτοκίων», τόνισε η κα. Λαγκάρντ.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,47% στις 523 μονάδες, o FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,21% στις 8.264 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινείται υψηλότερα 0,39% στις 18.645 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 0,24% στις 8.025 μονάδες.

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών ανακοινώσεων, κατηφόρισαν 0,2% οι παραγγελίες στη γερμανική μεταποίηση τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, μετά από εποχική και ημερολογιακή προσαρμογή, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). Σε σύγκριση με τον περσινό Απριλίο, οι παραγγελίες κινήθηκαν καθοδικά κατά 1,6%.

Στο εταιρικό μέτωπο, έσπασε ρεκόρ η Nvidia. Mε χρηματιστηριακή αξία πάνω από 3 τρισ. ξεπέρασε την Apple. Ραγδαία αύξηση της ζήτησης για τσιπ της εταιρείας, τα οποία χρησιμοποιούνται για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης. Την τελευταία φορά που είχε μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από την Apple ήταν το 2002, πέντε χρόνια πριν την κυκλοφορία του πρώτου iPhone.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v