Χάνουν δυναμική τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,2%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 1,6% και το Μιλάνο 1,4%. Η BP και η TotalEnergies χάνουν τουλάχιστον 2,5%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν τις απώλειες, παρασύροντας τον δείκτη Stoxx 600 σε πτώση 0,7%.

Χάνουν δυναμική τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθοδηγούμενες από την πτώση των ενεργειακών μετοχών. 
Η BP και η TotalEnergies χάνουν τουλάχιστον 2,5%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν τις απώλειες, παρασύροντας τον δείκτη Stoxx 600 σε πτώση 0,7%.

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 1,2%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 1,6% και το Μιλάνο 1,4%.

Οι περιφερειακές αγορές ξεκίνησαν τον μήνα υψηλότερα τη Δευτέρα, επεκτείνοντας το ράλι της προηγούμενης εβδομάδας, με τους επενδυτές να προσβλέπουν στην τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2019, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα συνεδριάσουν την Πέμπτη, αλλά οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά για να δουν αν μια ελαφρώς υψηλότερη από την αναμενόμενη εκτύπωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή θα επηρεάσει την επικείμενη απόφαση της τράπεζας.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v