Με κέρδη ξεκινούν τον Ιούνιο οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο 0,9%. Η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2019, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεδριάσουν την Πέμπτη.

Με κέρδη ξεκινούν τον Ιούνιο οι ευρωαγορές

Oι ευρωπαϊκές μετοχές ξεκινούν τον μήνα με άνοδο, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν στην τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Η Φρανκφούρτη κερδίζει 1%, το Λονδίνο 0,7%, το Παρίσι 0,9%, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο 0,9%.

Η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2019, όταν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής συνεδριάσουν την Πέμπτη.

Η κίνηση αυτή θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που η ΕΚΤ μειώνει τα επιτόκια πριν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά για να δουν πώς μια ελαφρώς υψηλότερη από την αναμενόμενη αποτύπωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή μπορεί να αλλάξει την πορεία της τράπεζας προς τα εμπρός.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές θα παρακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες αυξήθηκαν αφού ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε την Κυριακή να παρατείνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το 2025.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο χάρη στην επιτάχυνση της εργοστασιακής δραστηριότητας, με την έρευνα της κινεζικής Caixin να δείχνει ότι η μεταποιητική δραστηριότητα επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v