Την πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2019 αναμένουν οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο οριακά θετικά, το Παρίσι κατά 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,4%.

Την πρώτη μείωση επιτοκίων από το 2019 αναμένουν οι ευρωαγορές

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τους επενδυτές να αναμένουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει το κόστος δανεισμού για τη ζώνη του ευρώ για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,6%, το Λονδίνο οριακά θετικά, το Παρίσι κατά 0,4%, η Μαδρίτη 0,2% και το Μιλάνο 0,4%.

Παρόλο που η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να μειώσει τα επιτόκια κατά τη συνεδρίαση σήμερα, οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά τις δηλώσεις της κεντρικής τράπεζας για να δουν αν η ελαφρώς υψηλότερη από την αναμενόμενη εκτύπωση του πληθωρισμού της ευρωζώνης που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων της κεντρικής τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση της ΕΚΤ έχει ανεβάσει τις αγορές αλλού- οι μετοχές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τη μείωση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, ενώ τα ηπιότερα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ την Τετάρτη τροφοδότησαν τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμά της, ενισχύοντας το κλίμα στην αγορά.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατηφόρισαν 0,2% οι παραγγελίες στη γερμανική μεταποίηση τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, μετά από εποχική και ημερολογιακή προσαρμογή, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας (Destatis). Σε σύγκριση με τον περσινό Απριλίο, οι παραγγελίες κινήθηκαν καθοδικά κατά 1,6%.

Στο εταιρικό μέτωποέσπασε ρεκόρ η Nvidia. Mε χρηματιστηριακή αξία πάνω από 3 τρισ. ξεπέρασε την Apple. Ραγδαία αύξηση της ζήτησης για τσιπ της εταιρείας, τα οποία χρησιμοποιούνται για εργασίες τεχνητής νοημοσύνης. Την τελευταία φορά που είχε μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από την Apple ήταν το 2002, πέντε χρόνια πριν την κυκλοφορία του πρώτου iPhone.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v