Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές, κέρδη μόνο στο Λονδίνο

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,4%. Στο +0,8% μαζεύει την άνοδο το χρηματιστήριο στο Λονδίνο, μετά τη θετική έναρξη κατά 1,6% το πρωί.

Αρνητικό γύρισμα στις ευρωαγορές, κέρδη μόνο στο Λονδίνο

Αρνητικά γύρισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πρωινή θετική έναρξη συνεδριάσεων. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,6% και το Μιλάνο 0,4%.

Στο +0,8% μαζεύει την άνοδο το χρηματιστήριο στο Λονδίνο μετά τη θετική έναρξη κατά 1,6% το πρωί- προηγήθηκαν τα καλά νέα από το μέτωπο του πληθωρισμού που δίνουν αισιοδοξία για το πώς θα κινηθούν ταίσι κινείται θετικά κατά 0,3%, η Μαδρίτη επίσης ενώ το Μιλάνο κατά 0,2%.

Στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων δύο ετών υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο 3,9% τον Νοέμβριο, από 4,6% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη. Δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους είχε προβλέψει 4,4%.

Ήταν η πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2022 που ο πληθωρισμός των τροφίμων - ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς της κρίσης κόστους ζωής στη Βρετανία - ήταν μονοψήφιος.

Κατηφορίζει η στερλίνα μετά την πτώση του πληθωρισμού. Η λίρα υποχώρησε κατά 0,54% έναντι του δολαρίου στις αρχές της διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο, με την ισοτιμία στο 1,266 δολάριο.

Την περασμένη εβδομάδα, η Τράπεζα της Αγγλίας διατήρησε το βασικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 5,25% και είπε ότι η νομισματική πολιτική «είναι πιθανό να χρειαστεί να είναι περιοριστική για παρατεταμένη χρονική περίοδο».

Οι αγορές της Ασίας σημείωσαν άνοδο, με τις μετοχές της Ιαπωνίας να επεκτείνουν τα κέρδη για ακόμη μια συνεδρίαση αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας άφησε αμετάβλητη την εξαιρετικά χαλαρή νομισματική της πολιτική στην τελευταία φετινή της συνεδρίαση.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v