Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτρια κέρδη στις ευρωαγορές

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη οριακά θετικά, ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,4%.

Μέτρια κέρδη στις ευρωαγορές

Hπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). 

H Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,4%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι 0,4%, η Μαδρίτη οριακά θετικά, ενώ το Μιλάνο κερδίζει 0,4%.

Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει τελευταία αλλά αναμένεται να ενισχυθεί προσωρινά κατά το επόμενο διάστημα, τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε να παραμείνουν τα επιτόκια αμετάβλητα.  

Eιδικότερα, η κα Λαγκάρντ επισήμανε ότι ενώ ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει τους δύο τελευταίους μήνες, τον Δεκέμβριο αναμένεται μικρή άνοδος, λόγω υψηλότερων αποτελεσμάτων βάσης από το κόστος της ενέργειας.

Οι αγορές προτρέχουν με το να προντάρουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Madis Muller.

Οι επενδυτές αξιολογούν μία εβδομάδα με συνεδριάσεις αρκετών κεντρικών τραπεζών. Την Τετάρτη ανακοίνωσε αποφάσεις η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ενώ χθες συνεδρίασε και η Τράπεζα της Αγγλίας.

Την ίδια ώρα, μικτά τα σήματα που στέλνει η οικονομία της Κίνας. Η οικονομική ανάκαμψη παραμένει ανομοιογενής καθώς η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις προσδοκίες, αλλά οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στο Πεκίνο να εφαρμόσει υποστηρικτικές πολιτικές για την ανάπτυξη.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v