Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια οι ευρωαγορές με την προσοχή στη Fed

H Φρανκφούρτη σταθερή, το Λονδίνο υποχωρεί 0,5%, το Παρίσι ενισχύεται 0,3%, η Μαδρίτη χάνει 0,1% ενώ το Μιλάνο παραμένει αμετάβλητο.

Ηπια οι ευρωαγορές με την προσοχή στη Fed

Μικρές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας το θετικό κλείσιμο της Παρασκευής μετά από έναν ισχυρό γύρο οικονομικών δεδομένων. 

H Φρανκφούρτη σταθερή, το Λονδίνο υποχωρεί 0,5%, το Παρίσι ενισχύεται 0,3%, η Μαδρίτη χάνει 0,1% ενώ το Μιλάνο παραμένει αμετάβλητο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε την περασμένη εβδομάδα σε θετικό έδαφος, αφού η έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο έδειξε αιφνιδιαστική πτώση της ανεργίας.

Οι επενδυτές προσβλέπουν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτής της εβδομάδας με την ελπίδα για μηνύματα για το πότε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια.

Οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό παρουσίασαν σημαντική απόκλιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν μετά τα στοιχεία που έδειξαν επίμονες αποπληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, λόγω της χαμηλής εγχώριας ζήτησης.

Οι ιαπωνικές μετοχές εκτινάχθηκαν καθώς αυξήθηκαν τα στοιχήματα ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας μπορεί να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

Πρώτη ύφεση μετά την πανδημία έρχεται στην ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα. Οι οικονομολόγοι βλέπουν το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 0,1% το τελευταίο τρίμηνο του 2023. Οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό μειώθηκαν για το μεγαλύτερο μέρος του 2024, αλλά ο στόχος του 2% δείχνει ασύλληπτος.

Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι των ασιατικών νομισμάτων σήμερα Δευτέρα, λόγω των προσδοκιών για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα και λόγω των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν το Σαββατοκύριακο κι έδειξαν επιδείνωση του αποπληθωρισμού στην Κίνα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v