Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά οι ευρωαγορές, υποχωρεί το Παρίσι

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη κερδίζει 0,5% όπως και το Μιλάνο.

Θετικά οι ευρωαγορές, υποχωρεί το Παρίσι

Ηπια  κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, με τα εταιρικά αποτελέσματα και την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας να διατηρούν το κλίμα σε άνοδο.

Οι επενδυτές παραμένουν επίσης εστιασμένοι στα μηνύματα της κεντρικής τράπεζας για «υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» επιτόκια. Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 4,9% το τρίτο τρίμηνο, υψηλότερα από τις προβλέψεις, πυροδοτώντας αναταραχή στο χρηματιστήριο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε την Πέμπτη σταθερά τα επιτόκια στη συνεδρίασή της στην Αθήνα, μετά από μια άνευ προηγουμένου σειρά 10 αυξήσεων. Επανέλαβε τα μηνύματα σχετικά με τα επιτόκια τα οποία βρίσκονται στα σωστά επίπεδα για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,5%, το Λονδίνο 0,2%, το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη κερδίζει 0,5% όπως και το Μιλάνο.  H μετοχή της Sanofi βουτάει 16% στο χρηματιστήριο στο Παρίσι, εξαϋλώνοντας  €19,5 δισ. από την κεφαλαιοποίηση της.

 

Ανηφορίζουν 1,8% οι τιμές πετρελαίου με το βλέμμα στη Μ. Ανατολή. Το αμερικανικό αργό κινείται ανοδικά κατά $1,50, στα 84,51 δολάρια ανά βαρέλι και το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $89,0.

Κέρδη-ρεκόρ για τη μητρική της British Airways. Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη το τρίτο τρίμηνο ύψους 1,75 δισ. ευρώ, από 1,2 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν. Ηταν το δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο με αποτελέσματα ρεκόρ.

Αλμα 31% για τα κέρδη της Air France-KLM, χτύπησαν ρεκόρ. Ανήλθαν στο 1,34 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, μετά την ισχυρή ζήτηση για ταξίδια το καλοκαίρι.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v