Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην οικονομία

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι κερδίζει 0,6%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,2%.

Ηπια οι ευρωαγορές με το βλέμμα στην οικονομία

Ηπια  κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με το επίκεντρο στα στοιχεία ΡΜΙ της ευρωζώνης. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,3%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι κερδίζει 0,6%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,2%.

Τροπή προς το χειρότερο πήρε η επιχειρηματική δραστηριότητα της ευρωζώνης αυτόν τον μήνα, καθώς η ζήτηση μειώθηκε, υποδηλώνοντας ότι το μπλοκ μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Σύνθετο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών της HCOB (PMI) της ευρωζώνης, που καταρτίστηκε από την S&P Global και θεωρείται καλός οδηγός για τη συνολική οικονομική υγεία, υποχώρησε στις 46,5 μονάδες τον Οκτώβριο από 47,2 τον Σεπτέμβριο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε σήμερα το ποσοστό ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο διαμορφώθηκε στο 4,2% το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο. Πρόκειται για άνοδο από το 4% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο.

Ωστόσο, οι νέες εκτιμήσεις δίνουν μια ελαφρώς ισχυρότερη εικόνα της αγοράς εργασίας από τις προηγούμενες εκτιμήσεις, καθώς η ανεργία ήταν στο 4,3% το τρίμηνο έως τον Ιούλιο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό ενισχύεται 34 σεντς, στα 85,83 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με ίδια άνοδο βρίσκεται στα $90,19.

Πλούσια η εβδομάδα όσον αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα: 

Κέρδη-ρεκόρ για τη UniCredit το τρίτο τρίμηνο. Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη ήταν €2,3 δισ. το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 1,93 δισ.

Πτώση 16% για τα κέρδη της Barclays το τρίτο τρίμηνο και σήμα για περικοπές κόστους από τη βρετανική τράπεζα. Τα καθαρά κέρδη κατηφόρισαν στο 1,3 δισ. λίρες από 1,5 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι, τα οφέλη από τα υψηλότερα επιτόκια αρχίζουν να εξασθενούν. Η μετοχή της υποχωρεί 6,5%.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v