Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,7%, η Μαδρίτη 0,8%, το Μιλάνο 0,7%.

Ανοδικό γύρισμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Υψηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο και ενώ οι αναλυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη νέα απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αύριο κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της στην Αθήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,13% υψηλότερα στις 435 μονάδες.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,2%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,19%, η Μαδρίτη 0,06%, ενώ το Μιλάνο υποχωρεί 0,3%.

Καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ύψους 1,031 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Deutsche Bank, υπερβαίνοντας ελαφρώς τις προσδοκίες, παρά την πτώση 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.  Η μετοχή της ενισχύεται 7%.

Οπως μεταδίδει το CNBC, αναλυτές ανέμεναν τριμηνιαία καθαρά κέρδη 997 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του LSEG. Τα καθαρά κέρδη ήταν 35% υψηλότερα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο παρά την πτώση σε ετήσια βάση.

Τα κέρδη της Banco Santander ξεπέρασαν τις προβλέψεις, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια στην Ευρώπη και το Μεξικό συνέχισαν να ενισχύουν τα έσοδα και να αντισταθμίζουν την αύξηση των επιβαρύνσεων για ζημίες δανείων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα τη Μαδρίτη είχε καθαρά κέρδη 2,9 δισ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για 2,79 δισ. ευρώ. Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 6,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στα 11,2 δισ. ευρώ.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία, πρώτο default σε ομόλογο δολαρίου από την κινεζική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Country Garden, καθώς δεν πλήρωσε ομόλογο σε δολάρια, υπογραμμίζοντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, εν μέσω ευρύτερης κρίσης χρέους ακινήτων που έχει κλονίσει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v