Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι επενδυτές με διστακτικές κινήσεις συνεχίζουν να αξιολογούν τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και την οικονομική υγεία των κρατών ανά την υφήλιο, μετά και τη βουτιά που σημείωσαν τη Τρίτη και οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί δείκτες.

Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χωρίς δυνάμεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παλεύουν να κρατήσουν κεφάλι έξω από το νερό, καθώς τα στοιχεία για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,2%, το ίδιο ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,3%, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κοντά 0,3% και ο CAC 40 στο Παρίσι 0,1%.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τον πληθωρισμό, τα επιτόκια και την οικονομική υγεία των κρατών ανά την υφήλιο, με τις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού να έχουν κι αυτές μεικτά κλεισίματα κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα δεδομένα του βιομηχανικού τομέα της Κίνας και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Αυστραλίας.

Και οι τρεις μεγάλοι αμερικανικοί δείκτες είχαν βαριές απώλειες την Τρίτη, αφού οι τελευταίες εκθέσεις για τις πωλήσεις κατοικιών και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών ήταν κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών, προκαλώντας ανησυχία για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v