Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη σερί πτώση στις ευρωαγορές

Σε καθοδικό κανάλι παρέμειναν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με εξαίρεση τον FTSE 100 του Λονδίνου. Άνοδος για το πετρέλαιο. Υποχωρεί το ευρώ.

Νέα πτώση στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην μέτρηση του πληθωρισμού που θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.

«Το ιστορικά υψηλό επιτόκιο καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση του πληθωρισμού στο 2%», δήλωσε τη Δευτέρα η πρόεδρος Christine Lagarde, επαναλαμβάνοντας τις αναφορές της τράπεζας με τις οποίες ούτε δεσμεύθηκε ούτε απέκλεισε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής παρείχαν διαφορετικές ερμηνείες αυτής της καθοδήγησης την περασμένη εβδομάδα, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι η επόμενη κίνηση είναι πιθανό να είναι μείωση επιτοκίων και άλλους να λένε ότι η πιθανότητα νέας αύξησης θα μπορούσε να είναι κοντά στο 50%.

«Θεωρούμε ότι τα επιτόκια πολιτικής μας έχουν φτάσει σε επίπεδα που, διατηρούμενα για αρκετά μεγάλη διάρκεια, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην έγκαιρη επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο μας», σημείωσε η Lagarde.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,61% στις 447 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε οριακή άνοδο 0,02% στις 7.625 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε χαμηλότερα 0,97% στις 15.255 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε απώλειες 0,70% στις 7.074 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 0,9% στα 90,45 δολ. ανά βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,8% στα 1.920 δολ./oz.

Επιπλέον, το ευρώ κινείται χαμηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0575 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v