Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 0,3%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,3%. Στο επίκεντρο των επενδυτών ο πληθωρισμός Αυγούστου που ανακοινώνουν σήμερα οι ΗΠΑ. Αναμένεται ότι θα έχει ανεβάσει ταχύτητα.

Αρνητικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Αυγούστου από τις ΗΠΑ, που πρόκειται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν αύξηση του πληθωρισμού κατά 3,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον Dow Jones, από 3,2% που ήταν έναν μήνα πριν. Ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος δεν περιλαμβάνει το κόστος των τροφίμων και της ενέργειας, προβλέπεται ότι θα έχει αυξηθεί κατά 4,3% τον Αύγουστο, από το 4,7% που είχε ενισχυθεί τον Ιούλιο.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, περισσότερο από ό,τι περίμεναν συρρικνώθηκε η βρετανική οικονομία τον Ιούλιο, καθώς ο ασυνήθιστα υγρός καιρός και οι απεργίες χτύπησαν τις δαπάνες και τη δραστηριότητα.

Το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,5%, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση φέτος. Δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους είχε προβλέψει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,2% μηνιαίως.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, αποκαλύφθηκε το iPhone 15. Ξεχωρίζουν τα νέα υλικά αλλά και η θύρα φόρτισης USB-C, σε συμμόρφωση με τις εντολές της ΕΕ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ χάνει 0,2%, με την ισοτιμία στο 1,073 δολάριο, ενώ η στερλίνα 0,3%, στο $1,244.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v