Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό σερί διαρκείας στις ευρωαγορές, το μεγαλύτερο από το 2016

Πτώση 0,6% σε Φρανκφούρτη και 0,4% σε Λονδίνο και Παρίσι. Απώλειες 0,5% στη Μαδρίτη και 0,7% στο Μιλάνο.

Αρνητικό σερί διαρκείας στις ευρωαγορές, το μεγαλύτερο από το 2016

Αρνητικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά τη θετική έναρξη και μετά από ένα σερί επτά διαδοχικών συνεδριάσεων με απώλειες.

Πτώση 0,6% σε Φρανκφούρτη και 0,4% σε Λονδίνο και Παρίσι. Απώλειες 0,5% στη Μαδρίτη και 0,7% στο Μιλάνο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί (-0,6%) για όγδοη μέρα, στο μεγαλύτερο σε διάρκεια αρνητικό σερί από το 2016.

Το κλίμα στις διεθνείς αγορές έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αδύναμα κινεζικά δεδομένα, τις υψηλότερες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων και το δύσκολο περιβάλλον των επιτοκίων, με ανανεωμένες ανησυχίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Η ευρωζώνη δημοσίευσε τελικά στοιχεία ΑΕΠ την Πέμπτη, υποδεικνύοντας ότι η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, χαμηλότερα από την ανάπτυξη 0,3% που εκτιμήθηκε σε μια προκαταρκτική εκτίμηση.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού ήταν χαμηλότερες την Παρασκευή, καθώς η Ιαπωνία δημοσίευσε αναθεωρημένα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του δεύτερου τριμήνου. Το Χονγκ Κονγκ ακύρωσε τις συναλλαγές για όλη την ημέρα λόγω προειδοποίησης καταιγίδας.

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία:

Δημοσκόπηση: Πώς θα κινηθεί η ΕΚΤ για τα επιτόκια
Διιστάμενες οι απόψεις για το πότε θα επιλέξει η κεντρική τράπεζα να οδηγήσει τα επιτόκια στο 4%. Πότε εκτιμάται ότι θα αντιστραφεί η ανοδική πορεία.

Στο 6,1% κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός στη Γερμανία
Πρωταθλητές ακρίβειας τα τρόφιμα. Οι τιμές τους αυξήθηκαν κατά 9% τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Εκτίναξη στις τιμές του φυσικού αερίου, απεργίες στην Αυστραλία
Διψήφια άνοδο καταγράφει η τιμή του καυσίμου στο χρηματιστήριο της Ολλανδίας καθώς έγινε γνωστό ότι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις εργαζόμενοι σε κρίσιμες εγκαταστάσεις της Αυστραλίας.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v