Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι και το Μιλάνο σταθερά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 θετικά κατά 0,1%.

Σε στάση αναμονής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ηπια κινούνται τα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με στήριξη από τη θετική δυναμική της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς διανύουμε μια πολυάσχολη εβδομάδα για τα οικονομικά δεδομένα. Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,1%, το Λονδίνο 0,3%, το Παρίσι 0,2%, η Μαδρίτη 0,3% και το Μιλάνο 0,2%.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ είναι τα κύρια που θα βρεθούν στο επίκεντρο, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να ανακοινώνεται την Τετάρτη και τον δείκτη τιμών παραγωγού την Πέμπτη.

Η Κίνα θα δημοσιεύσει επίσης μια σειρά δεδομένων την Παρασκευή, συμπεριλαμβανομένων των τιμών των κατοικιών, της βιομηχανικής παραγωγής, των λιανικών πωλήσεων και της ανεργίας.

Το επενδυτικό κλίμα στις ΗΠΑ ενισχύθηκε μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal την Κυριακή που ανέφερε ότι υπήρξε συναίνεση μεταξύ των αξιωματούχων της Federal Reserve για να μην αυξηθούν τα επιτόκια στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.

Η επόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια αναμένεται την Πέμπτη. Η αγορά τιμολογεί με πιθανότητες περίπου 40% ότι η κεντρική τράπεζα θα τα αυξήσει κατά 25 μονάδες βάσης στο 4,00%.

Στο μέτωπο των ευρωπαϊκών δεδομένων, στο 4,3% έφτασε η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, καταγράφοντας αύξηση κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τα στατιστικά στοιχεία που είχαν δημοσιευθεί τον Ιούνιο, όπως ενημέρωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Ο κόσμος βρίσκεται στην «αρχή του τέλους» της εποχής των ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ), που για πρώτη φορά προβλέπει ότι η ζήτηση για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άνθρακα θα κορυφωθεί πριν από το 2030.

Οι νέες εκτιμήσεις του Οργανισμού αναφέρουν ότι η κατανάλωση των τριών βασικών ορυκτών καυσίμων θα αρχίσει να μειώνεται αυτή τη δεκαετία λόγω της ταχείας ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της εξάπλωσης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v