Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

«Καθαρή νίκη» των αγοραστών στις ευρωαγορές. Κλειστό το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Στο επίκεντρο οι δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο.

Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα επιτόκια.

«Πρέπει να κρατήσουμε τα επιτόκια σε επαρκώς περιοριστικά επίπεδα όσο είναι απαραίτητο, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκαιρη επιστροφή στον πληθωριστικό στόχο του 2%», διαμήνυσε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ από το Τζάκσον Χολ.

Οφείλουμε, πρόσθεσε, να παραμείνουμε προσηλωμένοι και δεσμευμένοι στους σαφείς μας στόχους.

“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει νικήσει τον πληθωρισμό και πιθανότατα πρέπει να αυξήσει ξανά τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο”, σύμφωνα με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Robert Holzmann.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, συμφωνώντας με τους hawkish συναδέλφους που πιέζουν επίσης για νέα αύξηση του κόστους δανεισμού, ο Αυστριακός κυβερνήτης είπε σε συνέντευξή του ότι η οικονομία δεν κινδυνεύει από ύφεση και ότι οι σφιχτές αγορές εργασίας σημαίνουν ότι τα εργατικά συνδικάτα μπορεί να επιτύχουν μεγάλες αυξήσεις στους μισθούς. Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν στέλνει σαφές μήνυμα όσον αφορά τις αυξήσεις επιτοκίων.

Ο ευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,86% στις 455 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,03% στις 15.792 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 1,32% στις 7.324 μονάδες. Σημειώνεται ότι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημειώνει άνοδο 0,6% στα 80,33 δολ. ανά βαρέλι και ο χρυσός ενισχύεται 0,5% στα 1.949 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,2% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0812 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v