Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο αποτελέσματα και επιτόκια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι χάνει 1,7%, ενώ πτώση 0,2% καταγράφει το Μιλάνο.

Αρνητικά οι ευρωαγορές, στο επίκεντρο αποτελέσματα και επιτόκια

Μικτά πρόσημα στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω πλήθους αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου και ενόψει της σημερινής απόφασης νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,7%, το Λονδίνο 0,5%, το Παρίσι χάνει 1,7%, ενώ πτώση 0,2% καταγράφει το Μιλάνο.

Οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα επιλέξει μια αύξηση 25 μονάδων βάσης, ανεβάζοντας το βασικό επιτόκιο δανεισμού της στο εύρος στόχου 5,25%-5,5%.

Ωστόσο, οι επενδυτές θα προσέχουν για σημάδια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή ότι τα μέλη της αισθάνονται αρκετά άνετα στη μάχη κατά του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ώστε να σταματήσουν προς το παρόν τις αυξήσεις επιτοκίων.

Την ίδια ώρα, αύριο Πέμπτη παίρνει αποφάσεις η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Παρασκευή η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Deutsche Bank: Ξεπέρασε τις προσδοκίες παρά τη βουτιά 27% στα κέρδη
Αλμα έκαναν οι δαπάνες. Ωστόσο, το αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου σηματοδότησε 12ο συνεχόμενο τρίμηνο με κέρδη από τότε που η γερμανική τράπεζα ολοκλήρωσε σαρωτικό σχέδιο αναδιάρθρωσης που ξεκίνησε το 2019.

Η Ισπανία στήριξε τα κέρδη της Santander
Ο γίγαντας λιανικής τραπεζικής με έδρα τη Μαδρίτη σημείωσε καθαρά κέρδη 2,67 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, υπερβαίνοντας τη πρόβλεψη των αναλυτών για 2,58 δισ.

Stellantis: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προβλέψεις
Η εταιρεία κατασκευής SUV Jeep και αυτοκινήτων Peugeot ανέφερε προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικών εσόδων 14,4%, ξεπερνώντας το 12,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Louis Vuitton: Φρέναρε η αγορά πολυτελείας στις ΗΠΑ
O όμιλος πολυτελών δραστηριοτήτων, ο οποίος κατέχει 75 εμπορικά σήματα, από τη Louis Vuitton έως το κοσμηματοπωλείο Tiffany, δήλωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν 3% στις ΗΠΑ το πρώτο εξάμηνο του έτους, από 24% την ίδια περίοδο το 2022.

Για inside trading κατηγορείται ο ιδιοκτήτης της Τότεναμ
Ο 86χρονος δισεκατομμυριούχος μετέφερε εμπιστευτικές πληροφορίες από εταιρείες στις οποίες ήταν μεγάλος επενδυτής σε φίλους, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών πιλότων, βοηθών και ερωτικών συντρόφων του.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v