Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Flat τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο οριακά υψηλότερα, το Παρίσι σταθερό, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κινείται οριακά υψηλότερα.

Flat τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις κρίσιμες ισπανικές εκλογές το Σαββατοκύριακο και προσβλέπουν σε μια μεγάλη εβδομάδα εταιρικών κερδών. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο οριακά υψηλότερα, το Παρίσι σταθερό, η Μαδρίτη επίσης, ενώ το Μιλάνο κινείται οριακά υψηλότερα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε τη συνεδρίαση της Πέμπτης 0,4% υψηλότερα, αν και οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν 2,5% λόγω των αδύναμων κερδών τεχνολογίας στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού κινούνται χαμηλότερα την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία, με τον δομικό δείκτη τιμών καταναλωτή να ενισχύεται ελαφρά τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση.

Το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ υπέστη βαρύ πλήγμα σε ενδιάμεσες εκλογές, χάνοντας δύο έδρες στο κοινοβούλιο από το Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους κεντρώους Φιλελεύθερους Δημοκράτες. Τα αποτελέσματα ήταν δυσοίωνα για το κυβερνών κόμμα του Σουνάκ, ενόψει των γενικών εκλογών το 2024.

Οι Ισπανοί ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή σε κρίσιμες πρόωρες γενικές εκλογές που θα μπορούσαν να τερματίσουν την τετραετή θητεία του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και να σηματοδοτήσουν μια στροφή προς τα δεξιά στην έκτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Τσίμπησε ο τζίρος στο βρετανικό λιανεμπόριο
Κατά 0,7% ενισχύθηκαν οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση. Σε ετήσιο επίπεδο,υποχώρησαν 1%.

Το FTX ψάχνει $1 δισ. και μηνύει τον ιδρυτή του, Sam Bankman-Fried
Στο στόχαστρο και τρία ακόμη πρώην στελέχη του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου crypto. Αναζητούνται χρήματα που φέρεται να υπεξαιρέθηκαν. Μπόνους $22,5 εκατ. έδωσε συνεργάτιδά του στον εαυτό της.

Στήνει το μεγαλύτερο fund εξαγορών η CVC
Το ποσό-μαμούθ των 26 δισ. ευρώ σήκωσε ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος που ελέγχει την HHG, το Υγεία, τη Vivartia και την Εθνική Ασφαλιστική, αψηφώντας την ευρύτερη... ξηρασία στη συγκέντρωση κεφαλαίων.

Ποια hedge funds χάνουν κεφάλαια και γιατί
Εχασαν χρήματα φέτος οι traders που κάνουν αρμπιτράζ στις συγχωνεύσεις. Κατηγορούν τις ρυθμιστικές αρχές για εχθρικές και απρόβλεπτες παρεμβάσεις. Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν τα ντιλ.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v