Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,3%.

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς υποχωρεί η δυναμική. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,5%, το Λονδίνο 0,4%, το Παρίσι 1,3%, η Μαδρίτη 0,1% και το Μιλάνο 0,3%.

Απογοήτευσε η κινεζική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο. Ανακοίνωσε επιτάχυνση της ανάπτυξης (+6,3% σε ετήσια βάση), αν και οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα φτάσει στο 7,1. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2,94% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eikon, στην ισχυρότερη εβδομάδα του από τον Μάρτιο.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αγορές ενισχύθηκαν από τα πιο ήπια από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα αυξανόμενα στοιχήματα σε μια λιγότερο επιθετική πορεία για την Federal Reserve.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν χαμηλότερα.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Κατέρρευσε η συμφωνία για τα σιτηρά, η Ρωσία αρνείται να την επεκτείνει
Η Μόσχα δήλωσε ότι η συμφωνία παύει να ισχύει από σήμερα, ημέρα λήξης της. Αλμα 3,5% κάνει η τιμή για το σιτάρι. Καμία σχέση με την επίθεση στην Κριμαία η αναστολή της συμφωνίας, δηλώνει το Κρεμλίνο.

Οι Ισπανοί τρέχουν να ξεχρεώσουν στεγαστικά, οι Γερμανοί όχι
Διαφορετικές αντιδράσεις από τους Ευρωπαίους ιδιοκτήτες κατοικιών έχουν προκαλέσει τα αυξανόμενα επιτόκια. Πώς εξηγείται η στάση τους.

Πάνω από τα $80 σκαρφάλωσε το μπρεντ, «στραγγίζει» η αγορά
Η ζήτηση καυσίμων στην Κίνα και αλλού ανακάμπτει από την πανδημία και φτάνει σε νέα υψηλά. Την ίδια ώρα, η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον ΟΠΕΚ+ ετοιμάζονται για περικοπές παραγωγής.

Φοροεπιδρομή Ερντογάν, 200% πάνω ο φόρος στα καύσιμα!
Κι άλλα βάρη στις πλάτες των Τούρκων. Μετά τον υψηλό πληθωρισμό και την υποτίμηση της λίρας, τριπλασιάζονται οι φόροι στη βενζίνη. Προηγήθηκε αύξηση ΦΠΑ στο 20%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v