Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθερές οι ευρωαγορές μετά από πέντε θετικές συνεδριάσεις

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά, το Λοδίνο επίσης, το Παρίσι κερδίζει 0,1%, η Μαδρίτη επίσης, όπως και το Μιλάνο.

Σταθερές οι ευρωαγορές μετά από πέντε θετικές συνεδριάσεις

Ηπια κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από πέντε θετικές συνεδριάσεις. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί οριακά, το Λοδίνο επίσης, το Παρίσι κερδίζει 0,1%, η Μαδρίτη επίσης, όπως και το Μιλάνο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε την Πέμπτη τα μεγαλύτρα κέρδη σε σχεδόν τρεις μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μετοχές κέρδισαν αυτή την εβδομάδα καθώς ο δείκτης τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ και ο δείκτης τιμών παραγωγού εμφανίστηκαν χαμηλότεροι από το αναμενόμενο, υποδηλώνοντας σημαντική επιβράδυνση του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδά τους σε περισσότερο από ένα χρόνο την Πέμπτη.

Οι επενδυτές έχουν επίσης αξιολογήσει τα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, όπου οι μισθοί αυξήθηκαν σημαντικά - μια ανησυχία για την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία αντιμετωπίζει τον χειρότερο πληθωρισμό μεταξύ των χωρών της Ομάδας των Επτά. Εν τω μεταξύ, η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% τον Μάιο, ελαφρώς καλύτερη η εικόνα από τη συρρίκνωση 0,2% που ανέμεναν.

Στο μέτωπο των δεδομένων, κατά 2,9% υποχώρησαν οι τιμές πώλησης στο χονδρεμπόριο στη Γερμανία τον Ιούνιο, σε ετήσια βάση. Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) αναφέρει ότι αυτή αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση των τιμών που καταγράφηκε από τον Ιούνιο του 2020 (-3,3% από τον Ιούνιο 2019).

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v