Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη ενισχύεεται 0,4%, το Λονδίνο 1,4%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,3%. Πρώτη φορά σε έναν χρόνο κάτω από 8% ο πληθωρισμός στη Βρετανία. Πτώση 0,5% καταγράφει η στερλίνα.

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές μετοχές, αφότου ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν χαμηλότερος από το αναμενόμενο. Η Φρανκφούρτη ενισχύεεται 0,4%, το Λονδίνο 1,4%, το Παρίσι 0,6%, η Μαδρίτη 0,4% και το Μιλάνο 0,3%.

Σημαντική πτώση σημείωσε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούνιο, φτάνοντας στο 7,9% σε ετήσια βάση, σημείο που είναι το πιο χαμηλό του τελευταίου χρόνου και περισσότερο. Ηταν επίση χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Οπως μεταδίδει το CNBC, οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ετήσια άνοδο του ονομαστικού δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 8,2%, μετά την υψηλότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του 8,7% τον Μάιο, με την ετήσια αύξηση τιμών να εξακολουθεί να υπερβαίνει τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για 2%.

Πτώση 0,5% καταγράφει η στερλίνα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία στο $1,296. Οι traders μαζεύουν τα στοιχήματά τους όσον αφορά τις περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v