Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι χάνει 0,2%, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,4% και το Μιλάνο υποχωρεί 0,2%.

Σταθεροποιητικά οι ευρωαγορές

Μικτά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις επιπτώσεις ορισμένων μεγάλων εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ και την έναρξη της σεζόν κερδών στην Ευρώπη. Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο ενισχύεται 0,1%, το Παρίσι χάνει 0,2%, η Μαδρίτη ενισχύεται 0,4% και το Μιλάνο υποχωρεί 0,2%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,3% την Τετάρτη, με οδηγό τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι αγορές στην Ασία-Ειρηνικό ήταν μικτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν μια σειρά από οικονομικά δεδομένα σε όλη την περιοχή. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας οδήγησε σε απώλειες αφού η χώρα σημείωσε αναπάντεχο εμπορικό πλεόνασμα 43 δισεκατομμυρίων γιεν (308 εκατομμύρια δολάρια), το πρώτο της πλεόνασμα σε 23 μήνες.

Η πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης βοήθησε το Netflix να προσθέσει σχεδόν 6 εκατομμύρια συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο, υπερδιπλάσιους από ό,τι είχαν προβλέψει οι αναλυτές. Ωστόσο, οι μετοχές του Netflix, οι οποίες είχαν κερδίσει πάνω από 8% τις πέντε ημέρες πριν από την κυκλοφορία των κερδών, υποχώρησαν πάνω από 8% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, αφού η εταιρεία ανέφερε χαμηλότερα έσοδα.

Υποχωρεί η μετοχή της Tesla στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall, αφού είπε ότι η κερδοφορία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο και τα χτυπήματα είναι πιθανό να συνεχίσουν να έρχονται. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε μικρότερα περιθώρια κέρδους καθώς προχώρησε σε μια σειρά από μειώσεις τιμών φέτος, επιβαρύνοντας τα κέρδη της.

Κατά 0,1% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, Destatis. Ο δείκτης σημείωσε πτώση 0,3% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v