Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,3% ενώ το Μιλάνο παραμένει αμετάβλητο. Το επίκεντρο στη συνεδρίαση της Fed και της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα.

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά κέρδη από όλη την ήπειρο και προετοιμάζονται για μια μεγάλη εβδομάδα συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών.

Η Φρανκφούρτη χάνει 0,2%, το Λονδίνο σταθερό, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη υποχωρεί 0,3% ενώ το Μιλάνο παραμένει αμετάβλητο.

Τα νέα στοιχεία τη Δευτέρα έδειξαν επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιούλιο, αυξάνοντας τους κινδύνους ύφεσης σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι επενδυτές διανύουν μια πολυάσχολη εβδομάδα εταιρικών κερδών και συναντήσεων κεντρικών τραπεζών. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συνεδριάζει την Πέμπτη - οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης και να προσφέρουν καθοδήγηση για τα τελικά στάδια των προσπαθειών τους για την καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει επίσης την τελευταία της απόφαση για τη νομισματική πολιτική την Τετάρτη, με την αγορά να τιμολογεί ακόμη μία αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης καθώς η κεντρική τράπεζα πλησιάζει στο αποκορύφωμα του κύκλου σύσφιξης.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας:

Yψηλό 5 μηνών χτύπησε το σιτάρι
Εντάθηκαν οι ρωσικές επιθέσεις στα ουκρανικά λιμάνια που μεταφέρουν σιτηρά μετά την κατάρρευση της συμφωνίας για εξαγωγές. Ράλι κάνουν οι τιμές. Σκαρφαλώνουν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι ΗΠΑ διερευνούν το ντιλ εξαγοράς της Fortress από το Αμπου Ντάμπι
Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για τους δεσμούς των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με την Κίνα και γι' αυτό επανεξετάζει την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας.

Ελον Μασκ: Γιατί αλλάζω όνομα και λογότυπο του Twitter
Μια εφαρμογή που θα περιλαμβάνει την επικοινωνία, τα πολυμέσα και την «ικανότητα να διευθύνετε ολόκληρο τον οικονομικό σας κόσμο», οραματίζεται ο δισεκατομμυριούχος. Τι είπε για το όνομα του Twitter.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v