Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο κινείται σταθεροποιητικά, το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη 0,1% ενώ το Μιλάνο παραμένει σταθερό.

Επιφυλακτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Επιφυλακτικές κινήσεις στα πιο μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου να ανοίγουν ξανά μετά από αργία. Η Φρανκφούρτη υποχωρεί 0,1%, το Λονδίνο κινείται σταθεροποιητικά, το Παρίσι χάνει 0,4%, η Μαδρίτη 0,1% ενώ το Μιλάνο παραμένει σταθερό.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ που αναμένεται να κυκλοφορήσουν αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Απρίλιο δημοσιεύεται την Τετάρτη και ο δείκτης τιμών παραγωγού την Πέμπτη.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύονταν μικτές καθώς το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Στην εταιρική ειδησεογραφία, τους ανθρώπους που είναι στο τιμόνι της UBS μετά την εξαγορά της Credit Suisse, ανακοίνωσε η τράπεζα. «Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για την UBS, την Credit Suisse και ολόκληρο τον τραπεζικό κλάδο», δήλωσε ο Sergio Ermotti, ο οποίος επανήλθε ως διευθύνων σύμβουλος για να έχει την εποπτεία της συγχώνευσης.

Οι διαχειριστές κεφαλαίων προειδοποιούν για αυξανόμενα προβλήματα στην αγορά εμπορικών ακινήτων των ΗΠΑ, ένα τομέα 5,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα μπορούσαν να αποδειχθούν επώδυνα για τις τράπεζες, που έχουν ήδη κλονιστεί από την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα.

Οπως σημειώνουν οι Financial Times,η  αύξηση των επιτοκίων, η πτώση των τιμών και η μείωση της ζήτησης για χώρους γραφείων μετά την πανδημία είχαν πιέσει την αγορά εμπορικών ακινήτων. Όμως αυτά τα προβλήματα εντάθηκαν καθώς οι φετινές χρεοκοπίες της Silicon Valley Bank, της Signature Bank και της First Republic προκάλεσαν ανησυχίες για άλλες περιφερειακές τράπεζες που αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των δανείων για εμπορικά ακίνητα.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v