Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα σήματα της Fed

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης σήμερα. Μήνυμα φρένου ή μείωσης του μεγέθους των αυξήσεων επιτοκίων τους επόμενους μήνες αναζητούν οι επενδυτές. Σταθερός ο DAX.

Επιφυλακτικά οι ευρωαγορές με το βλέμμα στα σήματα της Fed

Συγκρατημένα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην ολοκλήρωση της συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης σήμερα.

H Φρανκφούρτη σταθερή, το Λονδίνο χάνει 0,3%, το Παρίσι υποχωρεί 0,2% ενώ το Μιλάνο σημειώνει οριακές θετικές κινήσεις. Αμετάβλητος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600.

Πολλοί στη Wall Street αναζητούν ένα μήνυμα από τη δήλωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής ή στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Jerome Powell για φρένο ή μείωση του μεγέθους των αυξήσεων επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Η αγορά αναμένει ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Πέμπτη, κάνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1989, αλλά οι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα δώσουν ένα βαρύ τόνο, καθώς βαθαίνει η προοπτική ύφεσης.

Με τον πληθωρισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο να τρέχει σε υψηλό 40 ετών, στο 10,1% τον Σεπτέμβριο, η Τράπεζα φαίνεται να αυξάνει το βασικό επιτόκιο δανεισμού για όγδοη διαδοχική φορά, αλλά η ασθενέστερη δυναμική ανάπτυξης και μια σημαντική αλλαγή στη δημοσιονομική πολιτική αναμένεται να αμβλύνουν τις εκκλήσεις για πιο επιθετική νομισματική σύσφιξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v