Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στη Fed

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,2%, το Λονδίνο 1,6%, το Παρίσι επίσης. Ιστορικό βήμα από την BoE: Πρώτες πωλήσεις ομολόγων του QE. Τι δηλώνει η Λαγκάρντ για επιτόκια και πληθωρισμό. Σούπερ κέρδη για τη ΒΡ το τρίτο τρίμηνο.

Κέρδη στις ευρωαγορές με την προσοχή στη Fed

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Τρίτη,  με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στη συνεδρίαση πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία ξεκινά σήμερα.

Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,2%, το Λονδίνο 1,6%, το Παρίσι επίσης, η Μαδρίτη 0,8% και το Μιλάνο 1,6%.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, όταν ολοκληρωθεί η συνεδρίασή της.

Πολλοί στη Wall Street αναζητούν ένα σήμα από τη δήλωση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής ή από τη συνέντευξη Τύπου του προέδρου Jerome Powell, ότι η Fed θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις της ή να μειώσει το μέγεθός τους τους επόμενους μήνες.

Στην ειδησεογραφία της ημέρας, η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) την Τρίτη πρόκειται να γίνει η πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που θα προχωρήσει σε πώληση περιουσιακών στοιχείων που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος τόνωσης 13 ετών, αποτελώντας μια δοκιμαστική περίπτωση για το πόσο γρήγορα οι αγορές μπορούν να απομακρυνθούν από τις διευκολυντικές πολιτικές.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η κορύφωση του τρέχοντος κύκλου αυξήσεων των επιτοκίων πρέπει να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα.

Ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου BP ανακοίνωσε την Τρίτη ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Οπως μεταδίδει το CNBC, η βρετανική ενεργειακή εταιρεία είχε καθαρά κέρδη, 8,2 δισ. δολάρια τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ενα τρίμηνο  πριν, είχε 8,5 δισ. δολάρια, ενώ το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο είχε καθαρά κέρδη 3,3 δισ. δολαρίων.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού, με οδηγό τις μετοχές στο Χονγκ Κονγκ. 

Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές τη Δευτέρα, παρά τα στοιχεία για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό της ευρωζώνης που υποδεικνύουν περαιτέρω πόνο για το μπλοκ των 19 κρατών-μελών, με τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται σε ιστορικό υψηλό τον Οκτώβριο και την ανάπτυξη να επιβραδύνεται αισθητά το τρίτο τρίμηνο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v