Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη σερί άνοδος στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Επιμένουν ανοδικά οι ευρωαγορές με τον γερμανικό δείκτη DAX 30 να κερδίζει 1%. «Άλμα» 3,1% για το πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ.

Κέρδη στις ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ για τα επιτόκια την Πέμπτη.

Ειδικότερα, εκτοξεύτηκαν τα κέρδη τρίτου τριμήνου της Deutsche Bank με το αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από το αναμενόμενο, καθώς τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική αυξήθηκαν παρά την πτώση στο κλείσιμο deals, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Τετάρτη.

Οπως σημειώνει το Reuters, ήταν το ένατο διαδοχικό τρίμηνο κερδών, ένα σημαντικό σερί μετά από χρόνια ζημιών, και έρχεται καθώς η γερμανική και η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις.

Παράλληλα, η Barclays ανακοίνωσε απροσδόκητη άνοδο των κερδών τρίτου τριμήνου λόγω των ισχυρών εσόδων από το trading, παρά τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση από ένα δαπανηρό λάθος trading στις ΗΠΑ.

Η βρετανική τράπεζα δημοσίευσε καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους £1,512 δισ. (1,73 δισεκατομμύρια δολάρια), υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,152 δισεκατομμύρια στερλίνες και σημειώνοντας αύξηση από τα £1,374 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στον αντίποδα, η Boeing σημείωσε ζημίες 2,8 δισ. δολαρίων στις αμυντικές της δραστηριότητες το τελευταίο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένου του Air Force One, αλλά ανέφερε υψηλότερες ελεύθερες ταμειακές ροές από ό,τι ανέμενε η Wall Street.

O ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,66% στις 410 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,61% στις 7.056 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη κινήθηκε υψηλότερα 1,09% στις 13.195 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,41% στις 6.276 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, τo αργό WTI ενισχύεται 3,1% στα 87,99 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,8% στα 1.671 δολ./oz.

Παράλληλα, το ευρώ κινείται υψηλότερα 1% σε σχέση με το δολάριο στο 1,0064

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v